Terug

Kaasbroodje

S.

Hoe maken jullie die verschrikkelijk lekkere kaasbroodjes?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Kaasbroodje


750 dl melk
50 gram boter
1200 gram bloem
1 zakje gist
1 flinke theelepel zout
1 flinke theelepel suiker
1 ei
beetje extra melk
400 gram kaas (bijvoorbeeld 200 gram belegen gemengd met 200 gram oude Beemster)

Verwarm de melk met de boter in de magnetron of op een zacht vuurtje.
Meng bloem, gist, zout en suiker samen en giet hier het melk-botermengsel bij.
Kneed dit deeg heel goed door, minstens vijf minuten. Voeg als het deeg te nat is een klein beetje bloem toe. Kneed totdat het deeg soepel en glad is.
Nu kun je ervoor kiezen om het deeg in de koelkast te bewaren en de volgende dag verder te gaan (vooral handig als je op vrijdagavond nog puf hebt om het deeg te maken, zodat je in het weekend verse kaasbroodjes als ontbijt kunt serveren). Of laat de deegbal in een mengkom onder een schone theedoek op kamertemperatuur zeker een uur rijzen.
Rasp in de tussentijd de kaas.
Sla het deeg terug en voeg de geraspte kaas toe en kneed goed door. Draai er balletjes van (bol ze goed, dat wil zeggen: maak met de muis van je hand draaiende bewegingen zodat de broodjes geen scheuren vertonen) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven op 220 graden. Laat de broodjes nogmaals rijzen, een dikke 20 miuten. Kwast ze in met een mengsel van ei en melk en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de kaasbroodjes ongeveer 15-20 minuten.
Ik heb zelfs gehoord van nog een gemakkelijkere rijsmethode: het deeg even doorkneden en gelijk in porties invriezen. De avond voordat je broodjes wil gaan maken, het deeg uit de vriezer halen en bij kamertemperatuur laten ontdooien. 's Ochtends heb je een perfect gerezen deeg, klaar om verder te verwerken. Misschien ook de moeite waard om eens te proberen...

Ik hoop dat je hier iets mee kan.